TeaDance.EU

История

История на СКХГ ”ТЕА Денс”

През 2009 г. е регистрирано СК „ТЕА Денс“ в гр. Елин Пелин с председател Теодора Граматикова. Същата година клубът е приет за член на Българска федерация Естетическа групова гимнастика (БФЕГГ), а през 2010 г. в Българската федерация по Художествена гимнастика (БФХГ).

През 2013 г. към клуба се добавя нова секция изцяло посветена на заниманията с танци под името „TEA Dance Crew“.

СКХГ „ТЕА Денс“ залага на новаторството и работи с млад екип от специалисти в областта на гимнастическите дисциплини и танцовото изкуство като естествено черпи опит и познания от вече утвърдилите се клубове, дейци и треньори в бранша.

Историята започва през ноември 2005 г. когато е създадена  Школа по художествена гимнастика и танци към Читалище „Елин Пелин” – гр. Елин Пелин от едва 15 годишната Теодора Граматикова. Благодарение на постоянство, търпение, голямо желание, любов към децата и спорта, създателката на школата успява да я развие и през 2009 г. основава Спортен клуб „ТЕА Денс“ – гр. Елин Пелин. Това е и първият клуб на територията на Община Елин Пелин, който въвежда гимнастическите дисциплини художествена и естетическа групова гимнастика на територията на населеното място.

От декември 2005 г. до днес „ТЕА Денс” участва в повечето културни мероприятия на Община Елин Пелин.

През 2009 г. клубът разгръща своя потенциал с развитието и популяризирането на художествена гимнастика и естетическата групова гимнастика. Сформира свой екип от треньори – специалисти.

В естетическата групова гимнастика клубът има многократни Държавни и Международни шампионки от Международни турнири в Испания, Италия, Унгария и България, като може да се похвали и с финалистки от Европейско първенство във възраст девойки.

В художествената гимнастика клубът има Държани шампиони и финалисти в категории Елит , А и Б – ансамбъл и индивидуално. В последните години успява да се класира в първите 15 най-добри клуба в ранглистата на клубовете в страната. Активно работи по подготовката на професионални състезатели, които да успеят да влязат в националните ни гарнитури.

История

История на СКХГ ”ТЕА СПОРТ 2018“

TEASPORT 2018През 2018 г. е основан СКХГ „Теа Спорт 2018 ” с председател Латина Цветанова, а през 2020г. е приет за член на БФХГ.

Историята започва през 2013 г. по инициатива на Теодора Граматикова, тя открива сектор художествена гимнастика в с. Горна Малина. Първите тренировки се водят от нея и Латина Цветанова. Първоначално заниманията са насочени към масов спорт и постепенно започват да се подготвят картотекирани състезателки, които се състезават от името на СКХГ „ Теа Денс”, в дисциплината ансамбъл постигат добри класирания на държавни първенства.

През 2015 г. клубът открива клон в гр. Ихтиман и разраства дейността си. В последствие през 2018 г. идва инициативата за създаване на клуб, занимаващ се на територията на малки населени места и популяризиращ художествената гимнастика.

За нас

Home_Bg