TeaDance.EU

Дара Кръстева с трета позиция в Олимпийско звено за 2019

В края на м. юни се проведе Селекция за Олимпийско звено ДМВ за 2019 г. От СК”ТЕА Денс” бяха поканени за участие Дара Кръстева и Габриела Кръстанова.Селекцията се проведе в три етапа.Малката Габриела Кръстанова отпадна след първи етап, но това и даде не разочарование , а още стимул да напредва.

Дара Кръстева премина първи етап с 5-та позиция от 64 участващи гимнастички и продължи във втори етап,който беше Лагер на НСБ “Раковски”. Лагера завърши с трети етап от селекцията, изпит за Физически качества, на който Дара се представи отлично.Така с трета позиция в крайното класиране от трите етапа, Дара Кръстева попадна в Олимпийското звено и за 2019 г., като подобри резултатите си от 2018 г.

Личния треньор на Дара , Теодора Граматикова казва за нея:

“Дара е изключително амбициозна и много работлива, тя се старае максимално да подобри своят начин на работа и своите недостатъци, изключително много се влага в тренировъчния процес, в последната година се научи, че е важно да пребори първо себе си на състезателния килим и после всички други.Естествено като всеки човек има своите силни и слаби страни, но тя е комплексен състезател, което според мен е изключително важно.Може да е както нежна и красива, така и много динамична и атрактивна.Това дава на треньора възможност да поставя различни по характер композиции.Дара има физически комплексни качества, а вече наблегна много и на работата с уреда и нещата започнаха да вървят нагоре.Много е умна, което прави работата с нея по-лесна.Като характер е силна, но понякога използва тази сила в грешна посока, но за това съм до нея, за да я коригирам и насочвам.Надявам се да успее, да се докаже и наложи и естествено някой ден да я видя като национален състезател.”

Дара Кръстева със старанието си  попадна и в първите 9 състезателки , които ще бъдат поканени на съвместни тренировки с Националните отбори на НСБ „Раковски” по време на подготвителния период (края на 2018, началото на 2019 г.)).Това е един лагер-награда за тези деца, които се класираха най-добре от Селекцията.

Успех на Дара Кръстева и само напред и нагоре!