TeaDance.EU

Прекрасно представяне на Дара Кръстева и Валентина Георгиева в Тренировъчен лагер за Олимпийско звено за Девойки младша възраст

От 30.08 до 03.09.2017 г. в базата на Националните ни отбори в Зала „Раковски“ беше проведен учебно-тренировъчен лагера на Олимпийско звено ДМВ.

Целите бяха повишаване спортно-техническите умения на състезателките; обсъждане на Световното първенство с гимнастичките – тенденции, правилник; повишаване мотивацията за високо спортно майсторство.

Дара Кръстева и Валентина Георгиева направиха добро впечатление на треньорската комисия като демонстрираха отлична дисциплина, активност, старание, желание за научаване на нови упражнение и интерес към проведените тренировки.

В края на лагера бе проведен контролен тест, включващ комплекс ОФП, упражнения с тяло и уред. Подбраните упражнения бяха основни за гимнастички във възраст ДМВ. Тяхното правилно изпълнение дава възможност за надграждане на техническите им възможности в бъдеще, с голям обем упражнения.

Членовете на ТК определиха 11 състезателки 2005г. и 10 състезателки 2006г., които да бъдат наблюдавани през 2018 г. и при възможност, поканени на тренировъчни лагери.

Състезателките бяха оценени по следните критерии:

– антропометрични показатели;

– демонстрирана мотивация по време на лагера (старание за спазване на треньорските изисквания, контрол на вниманието, активност);

– спортно-технически умения;

– артистичност и танцувалност;

– гъвкавост.

Момичетата ни направиха една добра заявка за бъдещи успехи и участия в Националните ни състави.Те премериха сили с 48 oт най-добри състезателки във възраст 2005/2006 г. на България.
Дара Кръстева успя да даде един много добър резултата на проведения тест и се класира 5-та в първите 10 избрани за наблюдение във възраст 2006 г. Нейната съотборничка Валентина Георгиева също демонстрира добри умения в ОФП и упражнения с тяло,но заради леки неточности с уреда Валя остана на 13-та позиция във възраст 2005 г., което също е един голям успех за нея и нашия малък клуб, имайки в предвид високото ниво на всички участници и голямата конкуренция.